Om Lars Peder B. Sørensen

Lars Peder B. Sørensen (f.1987) er professionel basunist, dirigent og underviser bosiddende i Aarhus. LP er uddannet fra Det Jyske Musikkonservatorium i Aarhus, hvorfra han har fået både sin bachelor og kandidatgrad med topkarakter i solospil og pædagogik. Under sin kandidat tilbragte han et år på udveksling ved Koninklijk Conservatorium i Den Haag, Holland.
LP debuterede fra solistklassen ved Syddansk Musikkonservatorium i 2017 med en 4-stjernet anmeldelse i avisen. I løbet af sine studier har han primært modtaget undervisning fra professor Niels-Ole Bo Johansen, Rolf Sandmark, Jens Vind, Brandt Attema, Robert Holmsted og Jesper Busk Sørensen.

LP begyndte at arbejde som assistent ved landsdelsorkestrene allerede på sit første år på konservatoriet. Siden er han blevet en efterspurgt freelancer og har spillet med næsten alle profesionelle symfoniorkestre, militærorkestre og ensembler i Danmark.

LP spiller til daglig på både tenor- og basbasun, såvel som bariton, euphonium, kontrabasbasun og ved særlige lejligheder tuba. Han er velbevandret i mange musikalske sammensætninger og stilarter, hvilket kan høres på adskillelige indspilninger med bl.a. Aarhus Symfoniorkester, Blood Sweat Drum + Bass Big Band eller med den norske jazzsangerinde Live Foyn Friis.
Han optræder også jævnligt med big bands, teaterorkestre og giver solo- og kammerkoncerter.

Ved siden af basunspillet har LP en travl kalender som dirigent. På sin kandidat havde LP dobbelt hovedfag med både basun og direktion. Han har erfaring med at stå foran mange forskellige ensembler lige fra små messingensembler til harmoniorkestre og symfoniorkestre. Derudover er LP pt. dirigent og musikalsk ansvarlig for tre forskellige brass bands.

At undervise har længe været en passion for LP og han underviser på alle niveauer og i alle aldre; fra nybegyndere til konservatoriestuderende. I 2018 oplevede han glæden ved at se den første af hans tidligere elever komme ind på musikkonservatoriet hvor LP også selv studerede. LP har også undervist uden for Danmark og har givet masterclass og koncerter med mange ensembler, f.eks. tromboneklassen fra musikkonservatoriet i Tromsø.

På grund af hans passion for at undervise og fællesskabet som musikken giver har LP startet sit eget basunensemble – Danish Youth Trombones. Et fælleskab for unge basunister i alderen 14-21år. De mødes flere gange om året for sammen at udforske den vidunderlige verden af basunmusik.